Jak rychle začistit otřepení na hraně dlažby

Odpovědí na otázku jsou lamelové kotouče Fleximont, které je možné přirovnat k diamantovým houbičkám na steroidech. Využijete je hlavně k začištění otřepení, které vzniká při dělení řeznými kotouči nebo ruční řezačkou. Hlavní výhodou kotoučů jsou měkké lamely, které eliminují vibrace a zabraňují štípání. Mezi kotouči jsou velké rozdíly a proto níže popisuji každý samostatně a věřím, že vám to usnadní výběr.

Výhody:

  • Jemný nájezd na hranu
  • Neskáčou a neštípou
  • Broušení máte plně pod kontrolou
  • Nevyžadují regulací otáček

Připravte si flexu, jdeme na to...

Montolit Fleximont - Brusný kotouč na dlažbu na flexe 800px 

Vhodný typ úhlové brusky Maximální otáčky
115-125mm 10500/min

FleximontGG - terminátor

Montolit FleximontGG - brusný kotouč na dlažbu - zrnitost 60Lamelový kotouč FleximontGG má nejrychlejší a zároveň nejhrubší výbrus ze všech tří kotoučů, proto je vhodný hlavně na dočišťování drobných odchylek u kamenických rohů. Vytvářet fazety lze na hraně slinutých dlažeb a přírodního kamene, ale je potřeba pracovat rychle a nelze očekávat kvalitu výbrusu jako u lameláků s jemnějším zrnitostí. Na fazetování měkkých obkladů není tento kotouč vhodný vůbec.

Více informací

 

FleximontGM - univerzální voják

Montolit Fleximont GM - brusný kotouč na dlažbu a obkladLamelový kotouč Fleximont GM je nejoblíbenější ze všech tří kotoučů, což je dané jeho vysokou čistotou a dostatečnou rychlostí výbrusu. Poradí si s vytvořením fazety u dlažby, kamene, skla a někdy lze použít i na měkký obkladový střep. Kotoučem budete schopni začistit otřepení způsobené ruční řezačkou, ale nejlepších výsledků dosáhnete při dělení na vodní pile, to pak může hrana vypadat jako z fabriky.

Více informací

 

FleximontGF - citlivý hoch

Montolit FleximontGF - brusný kotouč na obklad - zrnitost 200Lamelový kotouč Fleximont GF ubírá materiál z hrany nejpomaleji ze všech tří kotoučů, ale zároveň má nejčistější výbrus. Díky tomu je vhodný na obklady s měkkým střepem a obkladové prvky s citlivou povrchovou úpravou. Dá se použít také na zabrušování dlažby, ale pouze v případě, že byla řezaná na vodní pile.

Více informací